Pidä tämä kirja aina mukanasi!

”Sinä olet vieraantunut todellisesta elämästä ja sen lukemattomista alati uhkaavista vaaroista,” toteaa kirjan esipuhe. Puuhailet päivät pitkät kaiken maailman turhien asioiden parissa, mutta miten sitten suukku pannaan, kun olet liian yksin, on liian märkää, olet liian alhaalla tai ylhäällä, kun on liian täyttä tai tyhjää?

Osaatko varustaa lapsesi/itsesi/oppilaasi siten, että he selviytyvät? Rohkenen epäillä. Tilanne ei onneksi ole toivoton. Voit vielä löytää hyvällä onnella arvovaltaisen suomalaisen kustantajan amerikankielestä käännättämän ohjekirjan ”Toimi näin” (1969), jonka avulla voit kasvaa oman elämäsi hallitsijaksi. Esipuheessa todetaan, että koska ihmiset ovat käymässä yhä pehmeämmiksi, oli syytä kirjoittaa ”eräänlainen huoltokirja,” jota kannattaa lukea yhä uudelleen. Kirja sisältää 291 sivua täyttä tavaraa, joten on pakko tyytyä lainamaan vain muutamia tärkeimpiä kohtia.

Avaamme ohjekirjasta kohdan ”Alkuasukkaat, kohtelu” ja pian tiedämme miten tulee toimia. ”Jos kimppuunne käydään suojautukaa…Primitiivisen alkuasukkaan surmaaminen panee totisesti vauhtia asioiden kulkuun,” ohjeistaa teos.

Mutta kuka on primitiivinen alkuasukas? Tätä ei kirjassa kerrota, joten olen jalostanut seuraavat ajatukset ihan itse: Kuunnelkaa Vakaan Neron, kunnioitetun päämiehen, meidän kaikkien suuresti ihaileman ilopilleri Diilerin tokaisuja. Hän on nimennyt asshole –maat, joiden kansalaiset tunkevat kakaroineen läpi aitojen levittämään rikollisuutta, huumeita ja tyhmyyttä. He ryntäävät pilaamaan Vakaan Neron hallitseman kansakunnan sivistyneet tavat, moraalin ja, ennen kaikkea, romuttamaan tuottavat diilit. Pikkumiehen kansa ei ole asshole-kansa, koska Diileri on kertonut suorastaan rakastavansa pikkumiestä, jonka kansakunta on great, great, really great, kertoo Diileri.

Ohjekirjan mukaan humalaiseen pitää suhtautua huumorilla. Tappelutilanteessa juoppo voi kuitenkin ”esittää hämmästyttävän pitäviä puristusotteita.” Silloin humalikkoa pitää iskeä voimalla mahaan, jolloin ”hän saattaa tulla pahoinvoivaksi.” Mielipuolta ei pidä lyödä, koska sillä voi olla kolmen ihmisen voimat.

Kurkistelijan kimppuun ei pidä rynnätä, ovat ne sen verran arvaamatonta sakkia ja huutomatkan päässä saattaa olla muitakin kieroutuneita tyyppejä, jotka partioivat tirkistelemässä mielellään varsinkin rakastavaisten puuhia. Parasta on pysyä lukkojen takana ja soittaa poliisi.

Jos satutte kohtamaan lentävän lautasen on syytä välttää nopeita liikkeitä. On hengitettävä äänettömästi, eikä missään nimessä saa tuijottaa kohti, kun ulkoavaruudesta saapuneet olennot astuvat ulos lautasestaan.

Maailma on täynnä vaarallisia eläimiä, kuten sonneja, tuhatjalkaisia, koiria, karhuja, hämähäkeistä ja punkeista nyt puhumattakaan. Varpaankynsien alle munimaan kaivautuneet kirput ”saadaan yleensä irtoamaan tulessa steriloidulla puukolla/neulalla/naskalilla”. Sonniin ei pidä suhtautua ylimielisesti tai tuttavallisesti ja trooppisissa puissa kiipeilevän pitää varoa purevia muurahaisia, neuvoo teos. Lopettakaa siis sonnien tuttavallinen silittely ja kiipeilkää vain kotikuuseen, vaikka presidentti Kekkonen kiipeilikin palmussa.

Ennen junamatkaa on hyvä painaa tarkasti mieleensä viisi kohtaa miten toimia, kun onnettomuus uhkaa ja istuu vessanpytyllä. Perusohje kuuluu: Jätä housut nostamatta. Ei kannata myöskään pyyhkiä pyllyä eikä pestä käsiä, vaan tulee heittäytyä heti toimintaan, neuvoo mainio teos, joka kannattaa pitää matkoilla mukana.

Jaa, yksi tärkeä kirjan ohje unohtui: Jos roikutte varastetun kuorma-auton perälaudasta, tehkää kaikenlaista hullua ja huutakaa ”poliisi!”

Arvoisa Tosikko! Ihan varmuuden vuoksi: En suosittele kirjan ohjeita!

Hello, my friends! <My text was just a bit of harmless fun. But this book really exist!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: