Supernainen Wau-Suomesta

Iltapäivälehdessä esiteltiin tyttöjen moderni roolimalli, supernainen, joka on halunnut mennä eteenpäin lapsesta lähtien ja sanoo aina ”kyllä,” kun tarjoutuu uusia tehtäviä. Lehti kertoo, että lapsena tyttö musisoi yhdessä tulevien naistähtien kanssa ja näytteli nykyisten huippunäyttelijöiden kera.

Iltapäivälehden mukaan lahjakkuus valitsi kuitenkin matematiikan, eli kansainvälistä elämää ja pääsi opiskelemaan maailman parhaimpiin yliopistoihin, kahteentoista. Älykkö meni Cambridgeen, mutta vaihtoi sen toiseen brittiläiseen huippuun, Oxfordiin. Hän teki siellä kuulema väitöskirjan ”psykiatriasta” 23-vuotiaana. Tuntuu uskomattomalta.

Supernainen ei pysähtynyt Oxfordiin, hän kiitää nyt eri maanosissa. Työnantajana on ollut mm. ”yksi maailman johtavista konsulttifirmoista.” Nigeriassa yksi konsultti tapettiin, mutta se ei supernaista hidasta. Se vain opetti lehden mukaan, että ”asiat pitää osata hoitaa oikealla tavalla.” Kuka hoiti asiat ”oikealla tavalla”?

Nainen on kouluttanut nuoria sanomaan ”kyllä” aina kun uusi mahdollisuus tarjoutuu. Opetusministeriössä supernaista kehutaan nuorten roolimalliksi.

Jo marraskuussa 2015 Ylen uutissivusto kertoi seuraavaa: Supernaisen takana oli hektinen kiertue, kymmeniä haastatteluja, jetlag, unettomia öitä. Hän oli puhjennut itkemään kirjakaupassa juuri ennen estradille kipuamista. Takana oli kolme unetonta vuorokautta. Roolimalli oli taas kerran kuvitellut ehtivänsä paljon enemmän kun on mahdollista. Kun kustantajan edustaja rohkaisi ”sinä riität,” roolimali romahti. Lavalla hän oli joi ”se täydellinen nuori nainen, jonka maailma jo tuntee.”

Supernainen kertoi, että syksy oli ollut kiireinen mutta samalla huikea, Sveitsi, Yhdysvallat ja Ruotsi, kohta Japani. ”Mulla oli kauhea imposter-syndrooma, tuntui, että huijasin kaikkia. Mitä menin sanomaan, että olen lastenkirjailija, vaikka en ole tehnyt ainuttakaan kirjaa.” Tuleva kirjailija masentui. Miksi juuri hän olisi pystynyt tekemään lastenkirjan koodaamisesta, ilman tietojärjestelmien asiantuntemusta tai varhaiskasvatuksen koulutusta? Ja saanut tästä vielä palkinnon.

Suomen Kuvalehden mukaan Superlady piti syksyllä 2019 Tampereen uuden säätiöyliopiston avajaisissa puheen. Perinteisesti puheen on pitänyt yliopiston henkilökunnan edustaja. Entisestä Yhteiskunnallisesta korkeakoulusta on tullut wau-yliopisto. Konsultit ovat kouluttaneet henkilökuntaa eli ”kotkia, karhuja ja leijonia” sanomaan ”wau.” Rehtori on opastanut kaikkia levittämään hyvää sanomaa Tampereesta ja säätiöyliopistosta, kertoo Suomen Kuvalehti.
Wau-Suomi, Wau-yliopisto. Vivat academia!
.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: