Röyhkeys, Ahneus ja Typeryys

Eino Leinon ”Meri ja päivä” -runoa muokaten, tekopyhiä päättäjiä ja moraalittomia, avuttomien hyväksikäyttäjiä epäkunnioittavasti tervehtien, esitän ajatuspajani tuotteen, runon Röyhkeys, Ahneus ja Typeryys.

Aamu koitti. Röyhkeys nousi höyhenpatjoiltaan. Typeryys sanoi: Älä vielä nouse. Jää vielä hetkeksi luokseni.

Röyhkeys sanoi: Minun täytyy, Ahneus jo odottaa minua. Mutta minä palajan jälleen illalla sinun luoksesi.

Typeryys sanoi: Mutta mitä minä teen sillä aikaa? Röyhkeys sanoi: Sinä ihailet itseäsi jättipeileistä. Ja Typeryys alkoi tuijottaa peilistä omaa napaansa.

Röyhkeys lähti taistelemaan yhteiskunnan pohjasakkaa vastaan. Aina, kun hän katsahti ympärilleen, hän näki tehottomia ali-ihmisiä: vanhoja, sairaita, vammaisia ja köyhiä polvillaan, tuottamattomina, kädet ojossa, itselleen etuja anoen.

Silloin säkenöi ja leikkasi Röyhkeyden säilä. Kurjat ryömivät roskalaatikkoihinsa turvaa etsimään. Ja he sanoivat: Paetkaamme, sillä Typeryys ja Ahneus rakastavat häntä. Sokeat ja liikuntakyvyttömät rukoilivat Röyhkeydeltä armoniskua.

Niin mahtava on Röyhkeys, kun se Typeryyden ja Ahneuden kuvaa helmassaan kantaa. Ja niin armoton on Röyhkeys, kun se tietää että bonukset ovat ovella.

Kun ilta jälleen joutui, Röyhkeys palasi residenssiinsä, suurena ja säteilevänä. Typeryys hirnahteli himosta hänen polttavien suukkojensa alla. Jokaisesta heidän suudelmastaan tuikahti tulinen visio- ja innovaatiomeri taivaalle ja heidän valtasuhteensa peittivät maan piirin kuin huppu telotettavan pään.

Vanhus oli valmis, ei pelännyt, ei anonut armoa. Typeryyttä vanhus sääli, Röyhkeyttä ja Ahneutta hän halveksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: