Yli-oppilas kirjotus innovatio

Suomesta tehdään Hölmölää. Se tapahtuu tehokkaimmin kasvattamalla koulussa hölmöjä. Viimeisin älyttömyys on yo-kirjoitusten äidinkielen kokeen oikeakielisyyden vähättely. Myös yleissivistäviä reaaliaineita, kuten historiaa, on vähätelty. Kuvitellaan, että matemaattisesti lahjakas on monilahjakkuus, jonka pitää päästä muita helpommin korkeakouluun, kunhan kirjoittaa matematiikasta laudaturin.

Pitkän matematiikan laudatur on osoitus matemaattisesta lahjakkuudesta. Se on hieno saavutus, mutta ei kerro mitään esim. kielellisestä lahjakkuudesta tai opiskelumotivaatiosta, saati luovuudesta. Filosofia on arvioitu alustavasti turhimmaksi lukioaineeksi, josta ei ole hyötyä yliopiston opiskelijavalinnoissa. Niin, ei kai kriittisen ajattelun taito ole tärkeää. Se taitaa olla suorastaan kiusallista koulu-uudistajien kannalta.

Pedagoginen asiantuntemus ja terve järki on heitetty valtakunnassa ties minne. Kansainvälinen laaja tutkimustieto opetuksesta näyttää olevan arvotonta. Sen on korvannut simppeli muotisanojen markkinointi. Media menee lankaan, kun Palkittu Opettaja julistaa, että opetus ei ole muuttunut mihinkään 50 vuodessa: Opettaja kaataa yhä kuollutta tietoa passiivisiin päihin… De va kukku de!

Kun koululaiset pistetään pian kilparadalle, jossa maalina on 12 vuoden pinkomisen jälkeen opiskelupaikka, moni uupuu matkalla, lopullisesti. Ei tullut osaaja-menestyjää, tuli masennuspotilas tai väkivaltainen nuori, joka kostaa yhteiskunnalle ja viattomille ihmisille piinansa.

Kirjoittaako itseohjautunut ylioppilas tulevaisuudessa tähän tapaan:

”Isän maa Suomi.
Suomi on sata vuotias. Itsenäisyys sodasta on leffa, kun yks Rokka ampu ne Venäläiset sotilaat. Se lehto oli äijä kun se ampu ittensä kun ne neukut oli eka ampunu sitä. Meillä oli koulussa sitä ilmiökin, jossa me niin ku tutkittiin kokoviikko aivan yksin just sitä Itsenäisyyttä. Retkellä Suomen Linnassa meillä oli mageeta. Joku vanha gubbe tuli kouluun höpöttämään, että on hianoo olla Suomalainen ja et se on niinku flaidannu slobojen kaa ja sillee. Sit me saatiin ite keksii koko viikko niinku sitä ilmiöö just siit, että isän maa on hieno asia. ope soitti jonku finlandia hymnin ja alko spiidaa, kun se oli sen mielestä niin hiano. Tun tylsää torvi soittoo se oli. On se isän maa ihan jees, mut jenkkilään mä muutan kun skole loppuu.”

Yksi pikkuasia vielä: Kun kirjallisuus, taide, filosofia ja kansallinen kulttuuri hylätään, edessä on tuhon tie kohti sivistyksen rappiota. Suomalaiset asuivat kallionkoloissa, kun monissa maissa, joita pidämme nyt sivistyksen takapajuloina, kukoisti korkeatasoinen tiede ja taide. Mikä sivistyksen romahdutti? Hallitsijoiden itsekkyys, raakuus ja moraalittomuus. Ja tyhmyys.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: